Göztepe Acil Akü Servisi

Göztepe Acil Akü Servisi

Akü, aracınıza elektrik enerjisi sağlayan, motorun ve yardımcı elemanların düzgün çalışmasını sağlayan unsurdur. Genellikle aracın motor bölmesinde bulunur, ancak bazı modellerde yolcu bölmesinde, yerde veya koltuklardan birinin altında da bulunabilir.

Göztepe nöbetçi akü ana işlevi marş motorunu çalıştırmaktır, ardından alternatör devreye girecektir. Havalandırma, güvenlik, multimedya aksesuarları vb. elemanlara enerji verilmesi gerektiğinde veya motoru rölantide tuttuğumuzda alternatöre gerekli gücü vermek için de kullanılabilir.

Bir akünün sınırlı bir kullanım ömrü vardır. Bakımı veya tamiri için aracı nasıl kullandığımıza bağlıdır. Bu nedenle, Göztepe akü servisi yetkililerine göre arabanın er ya da geç aküyü değiştirme zamanının geldiğine dair bir uyarı vermemesi durumunda mahsur kalacağımız muhtemeldir. Firmamız düzenli akü bakımınızda Göztepe acil akü olarak tüm akü kullanım bilgilerini sizinle detaylı bir şekilde paylaşır.

Ayrıca, araba farlarını veya radyoyu yanlışlıkla açık bırakırsak da Göztepe akü yol yardım ekiplerine göre aküler çabuk bitebilir. Bu, motor saatler sonra yanıt vermeyi bıraktığında kaçınılmaz olarak bir hayal kırıklığı hissine dönüşür. Bu durumda aracımızı çalıştırmak ve aküyü şarj etmek için birkaç seçeneğimiz vardır. Burada piyasada bulabileceğimiz mevcut akülerin özelliklerine ve çeşitlerine odaklanacağız.

Akü ve Piller

Pil, kimyasal bir süreçle elektrik enerjisi üretir ve Göztepe nöbetçi akü yetkililerine göre sürece katkıda bulunan birkaç elementten oluşur:

Akümülatörler, genellikle bir köprü ile birbirine bağlanan beş negatif ve dört pozitif olmak üzere birkaç plaka içerir.

Göztepe acil akü servisi yetkililerine göre hazne, damıtılmış su ve sülfürik asitten oluşan bir elektrolit çözeltisi içerir.

Bu çözelti ve plakaların (genellikle kurşun) kombinasyonu, bir elektrik akımı üreten reaksiyonu destekler.

Bataryaya enerji verildiğinde, süreç tersine çevrilir ve plakalardaki sülfatın elektrolit çözeltisine dönmesine ve bataryayı yeniden şarj etmesine izin verilir.

Bu işlemin kaldırabileceği maksimum voltaj, 2,2V’dir, bu yüzden birçoğu seri olarak birleştirilir, böylece plakaların boyutu artar ve 6, 12, 18 ve hatta 24V pil elde etmeyi mümkün kılar.

Bir pilin kapasitesinden bahsettiğimizde amper/saat (Ah) olarak ifade ederiz: Bir saatlik kullanımda şarj olmadan dayanabileceği akım yoğunluğudur.

Akü Türleri

İyi pil bakımı ve kullanımı, pilin gerektiği kadar, genellikle dört yıla kadar dayanması için Mutlu inci akü servisi yetkililerine göre gereklidir. Pazarın yoğun talebi nedeniyle, pil fiyatları artık daha kontrollüdür. Farklı nitelikler sunan farklı pil türlerinden oluşan harika teklifler alınabilir.  

Kurşun Piller

Islak hücreler: 40 Euro’dan ticari olarak temin edilebildikleri için düşük maliyetleri nedeniyle en yaygın olanlarıdır. Birbirinden yalıtılmış ve sülfürik asit içinde serbestçe asılı duran pozitif ve negatif kurşun katmanları içerirler. Ek olarak, pil, pozitiflerin uçların zarar görmesini önleyen ek bir negatif plaka içerir. Olumsuz iklimlere karşı hassas olmalarına rağmen bakımları neredeyse sıfırdır.

Kalsiyum: Biraz daha pahalıdırlar, ancak aynı zamanda çok yaygındırlar ve ıslak hücrelere çok benzer bir düzenleme ve konsepte sahiptirler. Plakalar bir kalsiyum alaşımından yapılmıştır. Bu, korozyonu önler ve kendiliğinden boşalan sıvı kaybını %80’e kadar azaltır. Bu nedenle, çok daha uzun bir süre kullanılırlar, ancak aşırı yüklemekten kaçınmalıyız yoksa kalıcı olarak kullanılamaz hale getirebiliriz.

VRLA (Valve Regüleli Kurşun Asit): Gaz sıvı halde basınçlandırıldığında sıvı kaybı olasılığı yoktur. İki türü vardır:

AGM; Elektrolitleri ayırmak için fiberglas kullandıklarından bunlara genellikle “kuru” denir, bu nedenle su veya jel kullanmaya gerek yoktur. Çok güçlüler ve küçük bir boyutta kullanımlarına izin verilir.

Jel: aside daha fazla yoğunluk kazandırmak için silikon jel kullanırlar. Yüksek yoğunluklu şoklara çok iyi direnirler, ancak motorları çalıştırmak için önerilmezler.